Fredagskväll med PeHå


Riktigt kul med klubblivet igen. Våran grupp börjar komma mer och mer ihop sig och det märks att flera släpper lös deras inre monster. ;) Haha nejdå, skämt åt sido. Men klubben växer och med det kommer också den där speciella klubbkänslan igen. 

Vi är nu omdömpta till Dunderfjun och fått en egen låt. Det händer grerjer vid skrämarna ibland :P
 
 

PeHå themesong!

HIPP HURRA, för här kommer Dunderfjuarna
Flyger fram igenom sagorna

Och du vill följa med!

Bättre sent än aldrig!

______________________________________________________________________________________

Jag kan säga att hästön inte behövs för mig i detta nu, men den kommer jag nog använda flitigt inom en framtid! Jag önskar dock att man får besöka denna ö - däremot tror jag att det blir som att köpa stallhjälp, klicka på en knapp och hästen försvinner. Klicka på en annan knapp och hästen kommer tillbaka. 
 
De nya hästarna är helt otrolig! Ponnyn föll mig dock inte i smaken i spelet, på bilden är den underbart söt! Jag blev förälskad i den choklad prickiga araben. Så den hamnar nog hos mig inom en framtid vill jag lova! ;)

I'm back on track!

Jajamen, ledsen för min frånvaro de senaste dagarna, haft mycket att göra irl. Däribland skola, häst, körlektion och gym. Bara hunnit in snabbt för att kolla de nya hästrna osv - men kommer in efter 5 nån gång igen, så kollar runt lite mellan packningen och pluggandet, ska prova sso på macen så får vi se om thinkpaden får vila i helgen :D Vi ses om några timmar, då ska jag lägga upp bl a sno stilen och vad jag anser om onsdagsuppdateringen! Puss på er som håller er kvar här sålänge trots usel uppdatering! I helgen bor jag hos självaste Nell, så vi ska försöka hitta på massa bus då ;)

Adopterade en gås

Smoksmash aka Mårten Gås.
 

Återkommer!

Sno stilen kommer imorgon, jag ska sova efter en lång dag i skolan och stallet!

Vad hände här?


Detta har aldrig hänt mig förut. Men roligt är det. Tror jag ska fortsätta levla på morgonen för att få en liten egobost ;)

Vet doc att mitt resultat inte kommer hålla kvar sig i toppplaceringen för jag levlar min lvl 12 häst med dåliga kläder. Nåja, det är kul så länge det vara i alla fall (Y)

Ohno i didnt!

Sådärja nu är den nya designen på plats mina kära hamstrar! Hittar ni något småfel så meddela mig detta så jag kan fixa det pronto dente! :)
 
 

Nyråslöften...

Eh, vad sa du? Hur det går med mina nyårslöften? Eh hehe...

Kände att det var dags för en update om hur jag ligger till på den fronten. Kan ju lungt sakt säga att jag satte något orimliga krav på mig själv.

Här är det jag lovade att uppfylla:
♥ Jag ska inte impulsköpa kläder som bara kommer hamna i min garderob... Om de inte är billiga dvs...
♥ Faktiskt fiska och inte bara accptera fiskeuppdragen för att sedan inte orka göra dem.
♥ Dom rosa skeenen är faktiskt irriterande och jag måste jobba på att få bort dem. 
♥ Jag ska levla klart mina hästar och inte sluta vid lvl 12 varje gång.
♥ Logga in mera regelbundet.

Såå, hur gick det då? 

Jag kan ha råkat impulsköpa ett och annat, okej okej, massor med kläder...

Jag har doc skött mig med fisket! Woho :D 

Sprickorna är fortfarande kvar. Skyller detta på att jag vart utan datormus ett par månader. Köpte en ny så jag får väl sätta igång med sprickorna.

Hästarna ligger fortfrande kvar på lvl 12 men tar ungefär en tävling i genomsnitt i veckan. Så det rör sig frammåt ;)

Den sita punkten, att logga in regelbundet. Kan jag verkligen säga att är något som jag har lyckats med. Valde att ha den punkten i listan för att jag inte hade någon spellust just då men nu är den tillbaka. Loggar in nästan varje dag nu och det är ingen press. Så härligt att spela för att jag vill och inte att jag måste.
 
Bild lånad från aftonbladet

Bloggningen på kant

För jag har pillat stenhårt på nya designen idag! Och som det ser ut just i detta nu så kommer ni få se den imorgon - håll tummarna för att inget går snett! ;)

Söndagskul med PeHå

Buga för drottningen ;)

Någon mer än jag som har problem?

Inte nudda linjen

Bestämde mig för att jag och Tuva skulle besöka FP ikväll. Man måste ju stödja det lokala discot ;)

Försöker alltid placera mig i mitten av en ruta för att inte trampa på linjerna när jag dansar. Får lite minnen av när man var liten och hoppade på markplattorna på torg och sånt. Inte-nudda-linjen-leken ni vet :P

Råkade klicka hem en ponniÖnskar att jag kunde se Tuvas min just nu. Tror hon planerar att logga in på mitt konto och sälja hästen som inte finns där. Köpte nämnligen inte en till ponny. Bara något som jag "hotar" Tuva med att jag ska göra. Vi har båda hästar som vi vill ha om men den andra tycker är onödiga. Jag vill ha en till ponny och Tuva, hon vill ha en frieser. Vilket jag tycker är helt onödigt eftersom hon har två andalusier.

Så inom dom närmsta dagarna har hon nog gått under 5000 sträcket för att hämnas på mig. Gissar på att det står en svart galning i hennes stall då. 

Döda mig inte Tuva (a) 

Va påväg att gå till tåget för att ta första imorrn hem till dig och döda dig ;) /T

Ska inte gå under 5000 sträcket

Jag försöker hålla hårt i mina sc, stenhårt och jag har lovat mig själv att jag inte ska gå under femtusensträcket! Det är dock inte enkelt när Nell rider runt på en frieser och jag vill ha en så himlans massa mega super duper jätte mycket! Jag vill, vill, vill ha den, jag vill ha en Frostmaniac 2.0 så det så! Jag vill, jag vill och återigen jag vill!

Lika som bär

Alla hästar har ju olika raser på spelet, så varför inte bilarna också? Red förbi en av transporterna i södra och dom påminde mig lite om en Nissan Cube. Inte den snyggaste bilen enligt mig men fick mig ett gott skratt när jag insåg likheten.

Bild lånad från google

När man har tråkigt...

.... kan man få för sig at leka fasadklättrare. Synd bara att jag lämnade hästen på taket...

Fikapaus!

Japps, jag och Nell drog en fikapaus efter discot! 

Bitterkärringen vid en annan skärm.

Jajamen inte nog med att Nell agerar bitter så ska jag nu också göra det för nu sätter jag ner foten SKARPT.


Idag tänker jag prata om stavfel, speciella sätt och skriva på och hur i hela fan ni ska låta bli att kränka folk som inte kan stava! För nu är jag arg, riktigt arg! 

Först och främst så läste jag i globala här för någon dag sen, det var en ung person, runt 10 tror jag hon var. Denna personen skrev fel på TVÅ ORD när hon skrev i globala och helt plötsligt så attackerades hon för att hon stavade fel. Jag menar hallå, har ni hört talas som stavfel, slarvfel eller faktiska sjukdomar? En person som är så pass liten ska ha cred om den i en mening skriver fel 2 gånger, speciellt om det bara handlar om skillnaden på ä och e! Vid den åldern stavade jag personligen lika bra som en kratta gör. Om inte ens sämre. Jag stavade skitdåligt när jag var liten. 
 
För det andra hur vet du att den personen inte har grov dyslexi? Om den personen som hon i detta fall tagit fel på ä och e så beundrar jag personen. Jag har själv sett hur förändringar sker hos folk med dyslexi, jag har sett hur frustrerande det är och en person behöver inte ens lida av det för att ha svårt att stava, vissa människor har helt enkelt bara svårt att stava. INSE det, alla kan inte alltid vara perfekta på det. 
 
Sen menar jag kom igen, jag skriver ofta fel - slarvfel - och skriver man i någon form av en chattruta är man ofta för snabb med att skicka och hinner inte alltid se det. Jag kan utan att tänka på det sätta in ett ä där ett e ska vara, eller ett a där ett o ska vara. Men bara för det betyder det väl inte att jag är en inkompetent idiot som inte kan stava? Nej jag tänkte väl det. 

Och har ni tänkt på hur enkelt det är att ta fel på hur saker stavas? Stavas det väl eller väll? Säga men enda eller ända? Ska det vara sett eller sätt? I det svenska språket finns det många ord som är otroligt lika varandra och jag som förövrigt går tredje året på gymnasiet visste inte om man stavade väl eller väll först efter jag gått igenom halva ettan på gymnasiet. Då förklarade min lärare skillnaden på detta, är jag en inkompetent idiot för det? Nej just precis, det är ett ord av alla andra tusentals som jag kan - varför skulle jag vara inkompetent för det?

Och som en sak, jag skriver t ex tjäna men du uttalas det också tjäääna. Eller typ leskigt, men då uttalas det leeeeskigt och med en lite barnslig röst. Bara för det betyder det väl inte att jag inte vet att det stava tjena och läskigt egentligen? Och det gör många andra med, bara för det betyder det väl inte att jag är inkompetent? Nej just det! 

Bittertanten är igång igen

Japp, nu är det dags för ett sånt där inlägg igen. När jag skriver ut hur mycket jag stör mig på något. Denna gång är det globala.

Globala och jag har ett slags hat-kärleks-förhållande. Den blinkar konstans vilket stör mig grymt mycket. Samtidigt så kan jag inte låta bli att ha den uppe. Jag skriver inte så ofta i den längre. Varför vet jag inte riktigt. Det känns bara som om allt man skriver misstolkas.

En av anledningarna till varför jag nuförtiden undviker att skriva i globala är allt tjafs, spammandet och tyck-synd-om-mig-kommentarerna. Som jag har skrivit förut så bryr jag mig inte det minsta om ditt liv utanför sso om jag inte räknar dig som en vän. Har redan förklarat allt det där i ett annat inlägg. Men det stör mig att någon tror att bara för att den har det jobbigt så ska den ha rätt. Nej, nej, nej och åter igen nej! Det spelar ingen rol hur ditt liv ser ut, vi är inga jävla kuratorer bakom dom här skärmarna. Vi spelar alla för olika anledningar men jag spelar inte för att höra om hur dåligt ditt liv är.

Sen var det ju det där med spammandet. Har aldrig förstått mig på det och kommer nog alldrig heller att göra det. Vad är meningen med att skicka en massa bokstäver som tar upp plats? Är det för att du förlorade ett argument och det är ditt sätt att hämnas på? Eller är det bara för att du kan? Någon som har spammat i gb får gärna berätta det för mig för jag fattar inte alls varför man gör det. Bara för att förtydliga, när jag pratar spamm menar jag inte "besök min blogg" utan jag menar "aaaaaaaaaajjjjjjjjjjjjjjjttttttttttttttttttttkkkkkkkkkkk" i mängder.

Lösningen för att få stopp på spammandet verkar ju vara enligt många att anmäla. Men med tanke på hur många som spammar och hur många anmälningar sso teamet måste få in per dag tror jag inte att det systemet fungerar. Det får massvis med mejl av oss spelare dagligen. Ska de då behöva lägga ner tid och energi på att spåra upp någon del av dagens flöde i gb, för att se om den anmälda personen verkligen har gjort det den anklagas för? Nej, det låter inte särskilt troligt i mina öron. 

Sen det här återkommande varje dag. Allt tjafs. Spelar ingen roll om det är någon som har tagit bort någon från dens vänlista, eller om färgen rosa ska vara allas favoritfärg. I gb går det verkligen att tjafsa om allt. Och alla är lika välutbildade i etik och moral, våra värdegrunder etc. Folk tycker olika! Låt det vara så. Du behöver inte tjafsa med en person bara för att den gillar färgen röd och du färgen gul. Om alla skulle vara kloner av varandra hade inte livet haft någon mening - nej jag ska inte börja babbla filosfi med er ;) 
Det jag försöker säga är att, låt varandra vara. Du behöver inte ha en föreläsning i gb om varför du skulle ha rätt och den andra fel. Inse bara att ni tycker olika och låt det vara så. Lika lite som vi är kuratorer är vi uppfostrare. 

Så nu ska jag sluta men dampinlägget innan det blir för långt... Kanske det redan är men ändå. Det jag skulle framför med hela det här inlägget var bara att tänk på vad du gör och lekt snällt i globala. 

Äventyr på morgonkvisten

Lite PeHå bus!

Dagen stod av kurragömma, ganska kul hade vi faktiskt! haha! Lite bilder.

Tog igen förlorad tid!

Eftersom sso var helt nere igår så tog jag igen min förlorade tid och la "projektet åt sidan" för en stund. Var med på eventet och umgicks med min klubb, jag tror vi lyckats skrapa ihop ett otroligt bra litet gäng! Mycket trevligt folk har vi hittat jag och nell! Bjuder på en bild från i tisdags eller nått i den stilen och så får ni lite annat senare, pillar på projektet ;)

Tack kära ssoteam!

Ibland är jag ganska glad över att dom finns, väldigt ofta. Förutom när dom inte svarar på mejl som man vill ha svar på haha! Men just precis idag är jag tacksam, så dom måste ha slitit för det här! Nu håller vi tummarna för att vi slipper ett sånt här problem i minst 116 uppdateringar till eller ja, helst vill vi ju att det aldrig händer igen! 
______________________________________________________________________________________

The issue seems to now be fixed. It was a TOUGH one!

We are sorry for everyone needed to wait for the game today. We will be trying to think of something special for everyone to make up for this over the next couple of days. We won't be doing anything right now as we don't want anything else strange to happen.

What does our amazing community think?
"I survived update 116" special clothes? Star Coins? 1 day of playtime? 
Let us know :)

The servers should be available very, very soon!


På svenska:
Problemet verkar nu vara löst. Det var verkligen ett svårt sådant.

Vi är ledsna för att ni behövde vänta på spelet idag. Vi ska försöka komma på något speciellt för att kompensera för det här inom de närmaste dagarna. Dock gör vi inget just nu då vi inte vill att något mer ska gå fel.

Vad tycker vårat otroliga samhälle?
"Jag överlevde uppdatering 116"-kläder? Star Coins? En dags speltid?(Antar dom menar typ SR här?)
Berätta för oss :)

Servarna borde vara tillgängliga strax!
______________________________________________________________________________________

Sen får ni acceptera att jag översätter jätte dåligt haha! Men nu vet ni ungefär, tack och lov att vi har sso! Personligen så tycker jag kläderna vore kul, efter hur vissa skrivit och "attackerat" dom så är vi inte värda något gratis, såsom sc eller sr! När dom ger allt så går folk på dom för att det tar sådan tid. Jag vet själv hur det är med att designa bloggar! Jag kan inte ens föreställa mig hur små mina problem blir mot deras. Nej, efter att ha läst hur vissa betett sig så är vi inte värda det, kläderna max - det vore lite kul :)

Missförstå mig rätt, ger dom oss sc så tackar jag inte nej liksom! Trippla sc istället för dubbla kanske vore något hahaha ;)

Sneak Peak!

Eftersom ni var så söta och gav oss besöksrekord sen "nystarten" så firar vi detta med en sneak peak! Kan ni gissa vad det här föreställer!? :D Och Nellie nu avslöjar du inget i en kommentar för att du vet ;)

Hade inte sso legat nere idag så hade vi varit klara med vårat lilla projekt, så håll ut! Det kommer!

Skulle haft event med PeHå

Men jag gissar att sso inte tyckte att det var en så himlans smart idé alltså! Eller så gick nått galet snett i eller efter uppdatering.. Men varför det är "onsdagsuppdatering" igen det vete i fanders alltså!

Ursäkta, men jag sitter fast!

Små buggar efter uppdateringen. Får inte röra på mig och kommer ingen stans. Tur att man bor i södra så man lätt kan ringa hem sig, och inte hamna för långt ifrån.

Onsdagsuppdatering!

______________________________________________________________________________________

Ja.. jag vet inte om jag ska säga bu eller bä? Alltså nya kläder är ju alltid roligt och jag är mega nicke nyfiken på skorna! De kan nog bli azum som "vanliga" ridskor! Men alltså, jag är nog lite för gammal för cupcake kläder haha! Men ni kommer snart se mig i de rosa tightsen ;)

Att byta eller icke byta?

Jag har inte bytt frisyr en endaste gång sen jag började spela sso. Inget har riktigt lockat mig förens de lite längre frisyrerna Så nu har jag kliande fingertoppar som bara försöker få mig att byta frisyr. Men jag vet inte om jag vågar. Om jag vågar så väljer jag mellan de här två färgerna.
 
 Jag vill byta frisyr till något som inte liknar det jag haft tidigare, men samtidigt inser jag hur svårt det kommer att vara att hitta passande outfits. För att inte tala om att rida runt med rosa hår, jag som inte ens rider runt med rosa kläder...

Nä, usch. Jag vet inte. Att byta eller icke byta, det är frågan.

 

Sno stilen

 
Hatt: GÅD
Kavaj: Jorkivstallets arena
Byxor: Gåva från tomten
Handskar: Moorland
Stövlar: LT gåva

 

 
 
 
 
 

Jag och spöket gömmer oss ...

... från våran stalker! Denna personen har förföljt oss från JS till slottet, till silon, till åkrarna och sen tappa hon oss vid Steve, MOHAHAHAHAHA ! (a)


Förföljd av högre makter!

Ger upp kampen om att vara normal

Försökte göra lite research till ett av veckans event med PH som jag ska hålla i. Det gick fin fint, tills Tuva joinade mig. Vet inte verför, men det spårar alltid ur när vi två ska göra något. ;)
 
 
 
 

Dagens Outfit

Vilket jag aldrig(läs: aldrig aldrig aldrig) trodde skulle ske. Jag blandade brunt och svart! Helt otroligt .. Men nu är det gjort ;) Räven klär i brunt!

Just chilling in the air


När serven och jag inte riktigt kan sammarbeta så brukar den skicka iväg mig på en flygtur. Synd bara att jag inte kan styra dit jag vill ;)
 

"Rensar ut julen"

Och lite av halloween faktiskt .. Saker som jag fått dubletter av och dessa masker som jag .. aldrig kommer använda helt enkelt. Ganska skönt och pengagrisen verkade inte så ledsen heller ;) 

OCH så håller jag på att fixa en ny design, just nu bestäms färger, hästar som ska vara med osv osv. Det blev lite svårare när vi helt plötsligt ska vara två på headern igen. Jag orkar inte göra en animerad så det får bli en simpel sak! 

Här bor jag

Just chillin' with ma bff's!

because i can walk on water

 
 

Brummar vidare

Sätter mig på tåget och åker till Tuva efter skolan. Vi får se om det blir någon bloggning idag, eller om det får vänta tills imorgon.
 
 

Fler funktioner

Något jag vill att sso ska införa är flera rörelser funktioner för våra karaktärer. Jag vill tex kunna sitta på huk, posera, och kunna backa.

Det skulle underlätta vid event där man inte använder hästen särskillt mycket. Också för bloggare som vill ha lite roligare bilder. Men det skulle också vara en kul funktion att ha i allmänhet.

Just nu tycker jag att de har förbättrat hästarna väldigt bra, (deras rörelsemönster osv) och hoppas på att de kan göra något liknande för karaktärerna. 

 

Värför hoppa över..

... När man kan gå balansgång?


Har blivit kär i min ponni igen. Förstår inte varför jag slutade rida denna korv. Visst det går en aningens sakta men det känns så "rätt" att sitta på Rebellens rygg. Ibland är det bra med ombyte helt enkelt, så man kan uppskatta det man har och inte det man tro sig vilja ha.


Jag ska få dig sluta igen, eller åtminstonde byta lite då och då ;) /T
 

Jag vill också ha en basker

 
Eller ja,  det kanske är en  pösig keps, men jag vill ändå ha en sån! Gimme, gimme ;)

 

Medelsvår terrängbana efterlyses i södra

Imorgon är det onsdag igen och det var länge sedan jag riktigt hade några förväntningar på vad som skulle komma i uppdateringen. Men nu vill jag verkligen ha en lång och medelsvårt terrängbana. Inte FG svår men inte så att man bara sitter där och kör banan på autopilot heller.

Tränar inte så mycket längre för att jag inte orkar ta mig utan för södras område och då har man bara tre banor att förhålla sig till. Så hoppas verkligen att det kommer en till tävling. Gärna placerad i gröndal, det hade vart kul och aningens jobbigt om man krachade i någon buske.

 

Jag överger igen..

Den här veckan så har jag Arissa, alltså den stjärnan som jag rider irl och inte på sso ;) Så jag lämnar både bloggen och klubben till Nellie, hon lovar minst ett inlägg per dag! Jag är nog tillbaka fredagkväll ev. lördag nån gång! Pöss och klem! Hinner jag så skriver jag nått under veckan!

JAG VANN !!!!!!

Idag vek Nellie sig, jag vann med våran tävling - äntligen får jag byta outfit!! Sex dagar klara hon det ;)

Sno Stilen

Detta är något vi under en period kommer posta varenda tisdag kl 20.00! Så håll utkik!

Fågelbo eller sims blomma?Tog mig en liten tur på de gömda hedarna idag och stötte på detta. Min första tanke gick till sims 3 gräsmattsblommor som man kan "sparya" tomten med. Men antar att det kanske ska likna ett fågel bo? Äsch, jag vet inte. Ni får avgöra, fågelbo eller ogräs? ;)

 

Romantisk båtresa?

I mina nyårslöften nänmde jag något om att jag skulle börja fiska... Så det har jag gjort... Här om dagen var jag ute på en av fiskebryggorna vid sjöhästklippan. Eftersom fisket är långtråkigt och irriterande så började jag titta omkring mig. Det jag la märke till var en av broarna över till paddock ön ser ut ungefär som sådanna där "romantiska" kanaler.


Hade vart lite häftigt om man kunde åka på en rundtur i båt på sso. Det ligger ju tomma ekor över allt längs stranden. 

Hm, nåja. Hade vart kul men totalt onödigt, typ som caféet.

 

Det här med vädret

Jag brukade vara en förespråkare till att införskaffa årstider och väder på sso. Men nu när jag upplevt min första vinter på sso kan jag inte säga att jag är så sugen på den idéen längre. Visst var det kul med lite ombyte i vardagen men jag kom på mig flera gånger med att rida ifrån ställena där det var disigt och snöade.

Efter veckans uppdatering där snön försvann, så har jag hört många klaga. De ville ha kvar snön längre och tyckte att det var kul med något ovanligt. Men själv sitter jag här med en nöjd känsla. Lite av en vårkänsla, ni vet den där med, åh äntligen sommar!

Plötsligt var det ljust och grönt. Jag fick tillbaka min spellust, som gått upp och ner den senaste tiden. Så för min del skulle gärna få vara grönt året om och kanske bara en vecka eller två med snö. Då menar jag inte snö som ser ut som frost utan snö som hästarna måste pulsa fram i.
 
Men tills dess att sso teamet börjar på allvar prata om det framtida värdet så kommer jag njuta av denna underbara grönska. 
 

Jag lägger mig i ide

under helgen.. Imorgon ska jag ut och leta dator, övertala mami till en ny mobil och på lördag ska jag göra det endast vuxna får göra. Ska besöka utestället och dricka lite vuxendricka - brukar vara en bra förebild.. Kryssa dock det på lördag! På söndag blir det bio därimellan med min mor och nån gång där nånstans ska jag nog åka till en hästapolle! 

Hoppas Nell håller er uppdaterade, jag skriver så fort jag har chansen. Pöss och klem!

Staket efterlyses

Trodde aldrig att jag skulle säga det här men, jag behöver flera staket! Det här fungerar inte, ramlar ner för stup och rider in på ställen där jag inte kan ta mig ut ifrån. Staket är något jag brukar svära över när de är ivägen men det är inte förens jag råkar ut för sånt här som jag inser vilken funktion dem fyller.

En specifik plats är när man kommer ut ur transporten vid Dews farm. I vanliga fall brukar jag dampa på piltangenterna så fort jag får se hästen, men gör jag det där så möts jag av detta.

 
Kan säga att varken jag eller hästen gillar detta hål mellan staketpinnarna. Fler staket skulle defintivt uppskattas.
 
 

Happy Bday to me!

Nyårslöften är till för att brytas .. typ.. Grattis till mig själv, blogga på min egen födelsedag hah! ;)

B*tch I am Fabulous

TÄVLING mellan mig och tant Nellson! Den som först byter outfit förlorar! Undantag för mig när jag tävlar champ eller när jag har event så får jag använde tävling-&klubboutfit ;) Må den bäste Faben vinna!

Woopwoop!

Introducerat fikat för Nellbell

Jagtappabortrubriken,harnånsettden?

En ny outfit! Jag gillar den där tröjan, faktiskt! Bloggningen blir låg idag med, jag ska iväg och "fira jul" med släkten eftersom dom varit borta så länge, vi ska tydligen passa på att fira mig också. Grattis på 19 års dagen till mig själv 3 dagar för tidigt!

brb livet kallar

Ungefär så har min dag varit idag, varav ingen bloggning! Nu efter ett(för mig och mitt ben) hårt ridpass samt ett hårt gympass så ska jag lägga mig ner och bokstavligen talat dö i min säng och spela sso - see ya later!

Dat Sverige!


Ibland blir det ju bara fel när man skriver, kan ju hända även den bästa haha! Men man kan inte låta bli att skratta lite för sig själv när det händer andra - i alla fall inte jag! Speciellt när man läser böcker, dom går ju igenom mycket innan dom faktiskt publiceras men ändå kan det bli så fel ibland! Tur att vi överlever! Tror ni min Airspirit aka Arissa skulle passa som en Spacecake? ;)

Onsdagsuppdatering!


______________________________________________________________________________________
 
"Inte ens värt att kalla uppdatering" | "Helt värdelöst och totalt onödigt." | "Ett par klädesplagg kunde man väl också fått i alla fall?" | "Gör ju inte direkt mig på riktigt mätt eller törstsläckande, inte gubben heller."

Andras ord och med deras ord så beskriver jag mina tankar.

Till något roligare!

Idag, när jag red så var jag med om något som jag bara måste dela med mig av! Tyvärr två irl uppdateringarn på en gång, men ni får överleva!

Idag var jag nog med om den sjukaste uteritten nånsin! Häromkring så är det inte vanligt att se strutsar, jag och min vän blev chockade när vi såg vad det var, även om vi mest tyckte det var ganska coolt att dom hade två strutsar där. Men kan ni då tänka er hur hästarna reagerade på dessa två otroligt leskiga varelser? Just ja, kaos. Min väns häst hoppade, for, galoppa på stället och hade nog alla nerver på utsidan. Arissa blev smittad av situationen, men hon tog det otroligt lugnt. Inte nog med två strutsar, det var även skrikande får, någon form av gäss och en .. typ kalkon på samma gård! Alla dessa djur var självklart ute för att döda hästarna förstår ni va? När vi kom därifrån och dom började lugna ner sig så stod det två st tinkerhingstar och väntade, i en hage .. Men dom var skitleskiga dom med! OCH när den faran var över, då gick vi förbi en .. typ husvagn? hursomhelst så blåste det till lite och hela takplåten for upp och small till otroligt högt. Vi hoppade till alla fyra kan jag lova!
 
Sen skulle vi ju komma upp - är man ovig och har brutit benet tidigare iår kan jag garantera att det är inte lätt att komma upp från marken. Efter några försök och ett försök till att hitta en sten att stå på så ledde vi ner hästarna i diket och hoppade upp så! Det blev praktiskt nog som att stå på en pall! Hahah, tur att det gick bra!
 
Det blev alltså en tur med bilar, lastbilar, helikopter, skällande hundar, skrikande får, nyfikna strutsar, gäss, kalkon, hingstar, plåt, dikesbesök och ännu mer bilar och lastbilar. Förvånad över att vi kom hem levandes idag haha!

Sorgens tider.

Jag bad till högre makter om att 2014 skulle bli bättre än både 2012 och 2013.. Idag fick mamma ett samtal, det är inget allvarligt, men för oss har hela jorden gått under. Mormors ena hund Tindra avlivades. Dom skulle till vet för en kontroll och åkte därifrån utan hund. Ingen var beredd på det här.

Och nej, det är inte "bara en hund". Jag minns inte hur livet såg ut innan Tindra kom, jag vet inte hur det var jag minns ingenting. Jag är 19 år gammal om 6 dagar. Förstår ni då hur länge den gammeltanten har funnits hos oss? Och nu är hon borta, jag fick inte ens säga hejdå. Inte en sista puss på näsan, inte ett sista skratt för att hennes tänder är borta, ingenting. För hon finns inte längre.
 
Vi vet inte om deras andra 9 åriga hund överlever det här. Då hon är beroende av Tindra och rädd för alla andra hundar, stora som små. Är det inte Tindra så är det inte rätt. Hon är inte aggressiv, bara misstänksam och rädd om sig själv. 

För mig, är det som om att en familjemedlem har dött. Jag har inte riktigt förstått än, men det här kommer finnas med mig bra länge, hon har funnits där så länge som jag kan minnas tillbaka. Jag tror jag var 6 när dom köpte henne. Så jag hoppas ni har förstående med det här.. För er är det bara en hund, för mig har hela världen gått under.

Nu är bollen i rullning!

Allt härefter går inte att ångra, tur att man ibland kan rätta till misstag ;) Håll tummarna för att jag slipper rätta till nått!

Årets första inlägg!

GOTT NYTT ÅR!! ♥