Dag 3 - Your least fav horse

Den hästen jag tycker minst om .. Det måste nog faktiskt vara min ponny. Bara för att den är sååå långsam! Jag älskade Braveboy, men .. inte den här .. Kanske skulle sälja honom och köpa in min vita trogne springare igen? Men samtidigt är han ju söt .. två ponnys kanske? Kan ju skicka iväg en på semester c: Har btw ingen bild på min ponny .. som jag hittar ;O
 

Dag 2 - Your fav horse

Min favorit är Arissa, bara för att det är min pixliga version av min finaste stjärna! Men min bruning ligger tätt efter, så jag har faktiskt två absoluta favoriter, sen så kan jag säga att jag älskar många fler hästar ska ni veta! Men de här är mina topp två!

Dag 1 - A place you love

Mitt älskade Valedale, finns ingen bättre plats på hela sso! När SB börjar bli lite mer "old news" så flyttar jag tillbaka hit! Bor kvar där än för att jag får känslan av att vi kommer få roligare uppdrag där .. nån gång om fem år eller sådär... Nejdå skämt åsido, men nu har dom varit snåla med uppdrag så nu borde vi snart få leka med Starshine tycker jag :D

Jag bara måste prova!


Snodde denna från Caroline Winterdaughter.. Så jag börjar väl idag dådå :D Denna kan dock komma att pausas då jag imorgon åker till Norge men jag ska försöka skriva varje dag! 
Och ska nu ge er alla inlägg jag inte haft tid med de senaste dagarna, dom kommer dock komma framåt ;)

Jag råååååkade

När jag har tråkigt på sso brukar jag hitta på olika saker för att underhålla mig själv. Det brukar oftast innebära att ta mig så långt utanför den färgade delen av kartan som möjligt, eller att klättra så högt jag kan - över allt.

Sen södra öppna har jag försökt kolla in de stängda områderna utan att faktiskt ta mig in. Men det är inte alltid så lätt när man kan ta sig in hur enkelt som helst. Dom praktiskt taget ber om att jag bara ska glida ner för den stenen eller bara kliva runt den där kanten...

Men jag blir alltid lika rädd för texten som kommer upp när man råkat, notera råkat, ramla ner i ett stängt område. Den hotar ju med avstängning och det är inte något jag känner mig redo för att uppleva. 

Första gången den visade sig för mig blev jag vädligt rädd och trodde att nästa gång var det kört. Men sen råkade jag ramla ner på ett annat ställe och fick upp samma varning igen. Jag har råkat ramla ner på lite fler ställen efter det, men än så länge har jag inte blivit avstäng. Kör på lite russian roulette med teamet känner jag. 

Vem vet, nästa gång kanske det händer. Någon som vet om nått fall där någon faktiskt har blivit avstäng för intrång i stängt område?


 

Badplats önskas

Något jag vill ska komma till södra är en badplats. Vi har ju törneklipporna i den gamla delen av jorvik, men lat som man är orkar jag inte ta mig dit. Därför anser jag att det skulle kunna komma en badplats med långgrund botten någonstans i södra.

Den skulle antingen kunna vara placerad på stranden där var fiske shoppen är. Eller kanske någonstans i det stängda området. Fast om det är så skulle jag rösa för att de öppnar upp det väldigt snart. ;)


Vill kunna plaska runt i vattnet med mina hästisar utan att bli tillbaka skickad till stranden varje gång.
 
 
 

Look a like

Jag "Vilken häst har du?"
Tuva "Arissa."
Jag "Okej, jag ser dig."

Stannar mitt i Arissa och kollar på outfiten.

Jag "Vart tog sadeln vägen?"
Tuva "Det är inte jag..."

Personen jag stannade i springer därifrån. Hoppsan.. xD
 

Mitt nuvarande dilemma


DET mina kära vänner är när jag ska välja häst, resten av högen dammar igen men vet inte vilken av mina tre sköningar som ska få komma ut på promenader. Arissa är vackrast i mina ögon för att hon är lik min IRL Arissa. Hästen utan smeknamn är .. typ oändligt med vackrast efter Arissa. Lilla Gubben är .. Lilla Gubben, vem kan motstå honom!?

Var det en häst eller?

Inte riktigt säker på om jag köpt en häst eller kanin. Brukar ju kalla min arab för gåsen, då jag tycker han liknar en skadad fårgel... Men ibland ser han mer ut som en kanin. 
Ber om ursäkt för den minimala bilden, vet inte vad som hände med den :s

Tänk om man skulle kunna använda det här som en "maskering" i kaninloppet. Slippa jaga runt alla utan att de istället kom till en själv. Önsketänkande jag vet, får skutta vidare tills den iden blir verklighet ;)
 
 
 

Dåligt med åsikter?

Ja det tycker jag att ni har mina kära läsare! Jag vill ha lite cred eller kritik för min design, så nu tigger jag från er - säg vad ni tycker - helt ärligt men med en trevlig ton mina vänner!

Att det är lite pixligt kan jag tyvärr inte göra något åt - det är min dator .. tyvärr :( Tack på förhand!

Vad händer om man inte tar äpplet?

Det var något som slog mig idag när jag tog tummen ur röva för att levla upp hästen utan smeknamn lite. Jag är så trött på levlandet att jag faktiskt skulle kunna ta hjälp av hästtränaren - men nej! Jag må va bekväm av mig, men jag vet att en häst behöver levlas för att bli någorlunda snabb, därför ska den också levlas, inget fusk här inte! Det tar .. dock tid istället ;)

Men i alla fall så slog det mig när jag greppat äpplet första gången på tävlingen i GÅD. Vad är det som händer om man inte tar äpplet? Jag har aldrig tänkt på det, det har liksom varit en självklarhet för mig att man ska ta den för att "klara" tävlingen. Men icke sa Nicke Nyfiken! Det går lika bra att vända och springa ner utan den hmf. Här har jag i snart ett år greppat den varenda gång .. Den ni ;) 
Update det var en bugg och detta inlägg skulle komma igår - det funkade inte idag! Haha ;)
Update2 
idag var det bara att springa upp och hämta äpplet.. Men min lösning som var så bra! :(
 
Btw, jag tävlar där så sällan så jag slår mitt rekord - som förövrigt borde få pris för dåligaste ever - varenda gång jag tävlar haha! Det känns.. sådär när man slår rekord på en level 2 häst ;)

Det ska då jag prova!

Att stå på stigbyglarna i full fräs, det känns lite vågat eller vad säger ni? ;) Haha ett gott skratt kan man få i alla fall :D

Välkommen Spacechaser ♥

Det stod mellan Starchaser och Spacechaser men jag tyckte det första var för likt Starshine så det fick bli numbero 2! Men han är så vacker, så vacker, så vacker.. Jag dör!

Varför sitter jag på den här hästen?

Man vet att Tuva har röjt lite på mitt konto när man vaknar upp i fel stad och på fel häst. Tror betämt att hon saknar att äga en frieser. :P
 
 

Lilla Gubben håller med mig

Han säger att den bruna saken Ska flytta hem till oss .. Kan jag motstå det?

Cirkus en vanlig onsdagskväll!

Påtal om cirkus, hoppas vi får göra mer med cirkusen.. Typ snart, helst redan idag ;) Men man kan inte få allt! Idag när jag logga in så stod en viss Johanna och smulade i luften, så.. jag kunde inte låta bli och låter bilden tala för sig själv! ;)
Riktigt sugen på att köpa den bruna araben, blev ganska såld.. Gillar bruna araber .. Men jag vet ej.. Har ju redan 2 och redan gått under min 5000sc gräns, ska jag gå under 4 också? Då sparar jag hellre tills det kommer ytterligare en ras! Hm, shire, irish cob, ardenner, nordsvensk, isis, you name it! ♥

Onsdagsuppdatering!

Hej allihopa!
Fler söta Arabiska fullblod, en vacker Selle Francais och en ny frisyr till de Arabiska fullbloden är nytt i denna veckas uppdatering.

Nya hästar:
- Två fina Arabiska fullblod i färgerna Sabiano och Brun och en vacker vit Selle Francais har kommit till vår kära ö. Du hittar dem i Valedale och i Silverglades hästsportcenter.

Vilka skönheter!

Häststylist:
- En ny frisyr till de Arabiska fullbloden finns nu hos Häststylisterna på Jorvik. Häststylisternas butik har också fått sig ett ordentligt lyft och du kan nu se din hästs nya frisering i fler kameravinklar. Rid dit och kolla vilken frisyr ditt Arabiska fullblod passar bäst i!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
______________________________________________________________________________________

Min reaktion: ".............................................. Jag slutar spela...."

Men det vet vi allihoppa att det tyvärr inte kommer hända! Uppdateringarna har varit lite halvkassa nu under en längre tid. Visst, ja man kan inte alltid få något som man vill ha hela tiden. Men jag menar ett lopp? Det skulle i alla fall vara roligt ett par dagar. Araberna intresserar mig inte, inte den starthästliknande hästen heller. 

Jag vill hitta Starshine, eller Lisa eller Ann tror jag dom kalla henne på sso. Jag vill ha dom där roliga meningsfulla uppdragen som inte tar slut samma dag. Snälla sso gör mig inte besviken en gång till..

Förhoppningar

Imorgon är det onsdag. En av de bästa dagarna inom sso världen. Har sett många som kommenterar på det utbygda försäljningstallet i VG. De tror att vi ska få nya hästar och det hade verkligen vart trevligt. Men det jag verkligen vill ha imorgon- det är en terrängbana i gröndal. För några uppdateringar sen gjordes miljön om där inne och allting tyder på att det kommer bli ett lopp där. Jag vill ha det nu, imorgon går också bra, men gärna nu ;)

Har doc funderat på vilken svårighet det kommer vara på den banan. Om man jämför mot de andra tre loppen som finns i JS så är ju de relativt lätta. Södra är ju också ett lvl 4 och uppåt område så det tyder ju också på att det blir ett någolunda enkelt lopp. 
Men om man då ser till miljön i gröndal, det är träd överallt - om det inte är träd är det buskar, eller stenar. Det finns knappt plats att röra på sig och man måste ha mycket fokus på spelet när man springer igenom där. Så det talar ju för ett lite mer avacerat lopp. 

Så jag håller tummarna för ett nytt lopp imorgon. Men kan nöja mig med berättelseuppdrag ;)
 

Återfödd

Nejdå, bara haft mycket i livet utanför sso den här veckan. Hunnit med årsmöte i min förening och tagit tag i lite slakande skolarbete. Så Tuva har fått driva bloggen själv i några dagar. Har inget viktigt att dela med mig just nu. Kommer nog ett dampinlägg över vad jag störd mig på inom en snar framtid, men men. Skulle bara visa att jag lever ;)

Bjuder på en bild på gåsen. Så inlägget inte blir så tomt
 

Blir förälskad på nytt

Absolut varje gång jag rider antingen Grodan eller Räven. Jag älskar grövre hästar, min dröm är att i framtiden - alltså irl - äga en frieser, gärna en hingst. Det är ett mål jag ständigt kommer sträva mot, en vacker dag ska min drömhäst vara min. Så länge får jag logga in på Goldvalley och strosa runt på Frasse. Det behövs verkligen en frieser på Westlord också! 

Anyhow, så växer jag just nu fast på Grodan, snoms vilken häst!

Varför försöker jag alltid hoppa i Jarlheim!?

Jo delvis för att jag är manisk på hoppknappen, ibland dampar jag sönder på den.. Undrar om det kan ha att göra med att den .. aldrig .. funkar hmf! Men den största anledningen är nog för att man på vissa ställen kan hoppa i Jarlheim - den staden är stor nog för hoppning, tycker jag ;)
 
 


Riktigt snygg matcning..

Men jag tänker inte köpa någe ankelboots förns vi har fått ridstrumpor! Det ser så .. ja exakt, fel ut. Det ser bara inte rätt ut. Men jag vet i alla fall att jag kommer köpa dom bruna ankelbootsen, kanske dom blåa .. Men de blir ju så himlans svåra att matcha med annat tyvärr!

Grodan fick löshår!

Det var såhär, att Grodan viskade i mitt öra att han ville ha lika långt och fin man som Räven igen, så vi tog en tur förbi frissan för att fixa till det, mycket nöjd blev min kille! ;)

Dude vad hände precis!?

Jag undrar, jag fundrar! [SPOILER]


Jag borde stämmas för denna spoiler, men jisses vad nyfiken jag blev på det här! För er som inte gissat det så är det ett av alla kärleksbrev. Jag reagerade starkt på det som är markerat, jag menar en till bana för ponnys!? :D Då kanske det är värt att börja motionera tjockisen nån gång ibland ;)

Förälskad.

 
Jag menar, hur gulligt är det inte med hjärtan som hoppar upp från fontänen!? Jag är kär och kläderna är ju mega söta och Lilla Gubben är så vacker i rosa och jag dör.. jag avlider bakom datorn! En enkel, men azum uppdatering sso gett oss - än så länge inte kollat allt!

Onsdagsuppdatering!

Hej allihopa!
Kärlekens högtid, Alla hjärtans dag, är snart här och det firar alla Jorvikbor mer än gärna. De har dekorerat, skrivit kärleksbrev och byggt speciella Alla hjärtans dag-butiker på ön i denna veckas uppdatering!

Nya uppdrag:
- När Alla hjärtans dag närmar sig så blir människor extra kärleksfulla. Prata med Postmannen Derek i Silvergladebyn och se om du kan hjälpa till att dela ut de kärlek- och vänskaps brev som invånarna på Jorvik har skrivit till varandra. Du kommer säkerligen få en fin belöning från honom när du är klar!Klä upp dig själv och din häst till Alla hjärtans dag!

Alla hjärtans dag-butiker:
- Alla hjärtans dag-butiker har poppat upp lite överallt på Jorvik fyllda med fina Alla hjärtans dag-inspirerade kläder och utrustning. Fira vänskap och kärlek och klä dig och din häst i varsin hjärtlig outfit!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
______________________________________________________________________________________
 
Det är ganska mysigt med dessa speciella uppdateringar efter vissa högtider! Just den här är jag glad över, den verkar super mysig med tanke på all kärlek som kommer finnas i Jorvik. Hoppas ni alla vet att det är trevliga veckan och att ni också sprider lite kärlek till varandra!

Klänningen liknar dock "tomtemorsklänningen" aningens för mycket på bilden, hoppas jag inte anser samma sak sen! Annars så ser jag fram emot att se dessa nya kläder :D

Sen fick jag veta att sso varit nerstängt länge, kan det betyda något stort nästa vecka? Hoppas nog lite för mycket jag haha..

Jag saknar Globala.

Det är som att någon har dött. Det är tomt, det är konstigt och varenda gång loggar jag in och väntar på det där ständiga blinkandet. Jag har slutat levla helt, för jag kan inte läsa globala samtidigt, liksom de.. bara hörde ihop. Nej jag trivs inte såhär, jag vill ha mitt älskade globala tillbaka, snälla sso?

Välkommen Lilla Gubben! ♥ [Grupptryck]

Idag kom en ny fågel in i mitt liv, han är vacker! Mer info kommer när jag lärt känna honom!
 

Mina älskade Dunderfjuns!

Vi har stammisar! Två st som alltid, i vått och torrt står vid våran sida, i detta nu leker vi tripp trapp trull i väntan på Nell - jag ska upp på den där jädrans transporten! ;)

Ursäkta min frånvaro!

Har gjort för mycket för att ens orkar blogga i helgen, knappt varit inne på sso. Jag har bl a förstört en gräsmatta med bil och ja jag har väldigt mycket ångest, det är INTE kul - så jag förstår mig inte på alla som gör sånt .. Sen så har jag varit i stallet, hos mummo och ukki, träffat kusin+moster, sovit där, kollat igenom miljontals med disneyfilmer, varit och handlat, kollat ikea, pysslat, planerat hur jag ska fixa mitt rum .. Bara sälja skrivbord </3 och köpa in hyllor +sätta upp dom på väggen och sen massa småsaker. Har även köpt en .. pump-aktig grej som jag ska ha tvål i när jag flyttar hemifrån - den är super duper mega as jätte mycket massor med söt! En rosa gris *-* ♥
 
Ja men i alla fall, helgen har varit fullspeckad, men jag glider tillbaka snart, nu ska jag hjälpa min mor och skruva ihop vårat nya bord .. som vi ska ha i vardagsrummet ;) pöss!


Favorit i repris!

"Jag var här först!"

Kom in i stallet idag och möttes av den här synen. Undra vad som fick Mary att ta till sådanna metoder för att flytta min busponny? ;)

 

Jag kom i mål!

På klubbens begäran blev det VDC efter eventet idag. Jag den lilla novisen på champ var något mot det förslaget med lät mig dras med.Som vanligt kastades jag in i grupp 1, suck. Red också min lvl 6 gås och hade dåliga förutsättnignar för att ens ta mig över ett hinder.

Mitt mål var att ta mig över två hinder och sen hade jag vart nöjd. Men kan stolt medela att jag tog mig runt HELA banan! Satt där hela tiden med tanken, "Åh, herregud, händer det här verkligen?!" 

Haha, kan tänka mig att ni skakar på huvudet nu och säkerligen tycker att jag är hypad över inget. Men för mig är det här stort, it's amazing! Jag typ dör!


Har doc ingen bild att visa upp. Mina multitaskingskills fungerar inte under champ ;)

 

Don't kill me (a)


'Cause jag drev lite med er ;)
Well, Fu Tuva fu ;) / Nell

Önskar att det vore ett dåligt skämt.

Även småläst om att det kostar att skicka bort sina hästar till hästön. Inte provat själv, behöver det inte som sagt.. Men nej - ta bort det positiva på denna uppdatering, allt är bara bläh! Och jag är en riktigt bitterkärring idag ...

Onsdagsuppdatering!

______________________________________________________________________________________

................................................................................ (hör mitt eko)


Skämt åsido, men kan meddela att jag inte är överdrivet glad över denna uppdatering. Deras, vad jag antar att dom tror, "förbättringar" i chatterna kommer bara vara att flytta ett kaos till ett annat.. Jag menar Globalt omfattar allt och alla. T ex globaluppvärmning. Den påverkar oss alla, typ .. Jag va inte så duktig i skolan.. Därav heter det Globala, alltså ska den vara det också - morr.

Men det vi nu kommer få är en sägchatt som kaosar sönder, förändringen kommer ju inte ändra på oss? Dom skulle dragit till sig min idé, eller Nells.. Eller ja det blir ju bådas men ändå.. GÖR SÅ ATT GLOBALA INTE BLINKAR OM MAN INTE SKRIVIT I DEN PÅ T EX 5 MINUTER !!! Och nej jag använde inte caps, jag använde shift, men tänk er mig skrika det asförbannad så får ni rätt effekt på de stora bokstäverna, den feta texten och dessa tre utropstäcken. Ibland önskar jag verkligen att sso läser mina inlägg. Jag älskar dom, dom har gjort det enda spelet jag spelar. Men ibland förstår jag inte alls hur dom tänker eller vad dom tänker med, tyvärr. Bläh!

Men nu från det negativa till det positiva! :D Som alla längtat efter hästön! Alla funderingar osv, en fin semester! Undrar om det kostar något? Hur som haver så kommer jag personligen inte skicka iväg någon häst, än, men den kan vara bra att ha i framtiden :D

Och kläder är ju inte uppdrag, men det är ju i alla fall kläder! ;) Och nu ska jag sluta skriva innan jag skriver en novell - tack för mig!

Onsdag imorgon!


Alla vet vi ju att hästön kommer nu imorgon! Min fråga är däremot om något annat kommer.. För jag menar visst det är jätte bra, men jag har 5 hästar och stalltjänst som tar hand om dom, jag behöver inte hästön än på ett bra tag.. Jag kommer inte köpa fler hästar förns jag har så pass mycket att jag inte går under min 5k gräns hehe!
 
Jag menar, även om hästön är stort så vill jag också ha något nu, något som gör att man sitter tryckt med näsan mot skärmen, helst i ett par dagar också. Vill ha uppdrag, som har en mening.. Alltså berättelseuppdragen ;)

Designa egna kläder/outfits

Hur azum vore inte det!? Alla tävlar ju om att vara unik med sin outfit, tills allt fler och fler börjar använda den. Vilket är helt förståeligt, många outfits som folk slänger ihop är galet snygga!
 
Men min dröm har alltid varit att få göra min egna, ungefär som vinnartröjorna! Man har en mall som man ska gå efter och sen skickar in till sso som dom sedan lägger in i ens garderob typ. Hur azum vore inte det liksom!? Självklart mot en summa sc, men gaah! Jag vill :c Skulle ha så mycket galet snyggt till både mig och pöllarna ;)

Gåsen behöver outfits

Jag köpte ju gåsen i onsdags och ångrar inte alls mitt köp. Hade sagt länge att när det kom andra färger till araberna så skulle jag köpa en. Inte för att jag inte tycker om de andra. Utan bara att det är kul med något nytt. Så Gåsen hamnade i mitt stall och han är jätte söt. Men.
VAD FAN SKA HAN HA FÖR OUTFIT?!

Jag vet inte. Ska han ha färger? Några speciella eller bara det jag hittar i garderoben? Randigt eller rutigt, får man korsa dom? Benlindor eller inte? Får en grå häst ha en grå outfit? Jag vet inte, jag vet inte, jag vet inte..!

Det här händer mig varje gång jag köper en ny häst. En av de anledningar till varför jag bara äger 4 st totalt. Jag har svårt att vänja om mig och det känns bara fel med outfits. Typ den är för tråkig, för prålig, snobbig, slappig osv. 

Kan inte ens fatta att jag sitter och skriver det här inlägget. Snacka om i-landsproblem. Nåja, vi får se hur det går med outfitsen i framtiden. Just nu är jag svart och grå. Det får duga. För tillfället...
 

Mitt älskade stall..


Mitt älskade VD, mitt bästaste, vackraste VD.. Jag kommer tillbaka, nån gång ♥

My dirty little secrets

När jag började spela sso ansåg jag att det var ett spel för småungar. Det var inget som jag hade planerat att fastna vid. Jag sa en massa saker som jag får äta upp nu idag.
 
Jag "lovade" att aldrig köpa rosetter och benlindor. Anledningen var för att de inte gav något i färdigheter och var onödigt dyra. Men... Jag använder nästan alltid benlindor till mina outfits och jag rider inte ens barbacka utan en svansrosett..

Jag skulle inte heller köpa husdjur av exakt samma anlednign. Well, jag äger en kanin. Även om jag inte rider runt och visar upp den längre så finns den i mitt stall.

Jag skulle aldrig och då menar jag aldrig gå med i en klubb. He... Säger bara inga komentarer...

Och den värsta av dom alla. Jag skulle defintivt inte blogga. Tyckte det var onödigt att blogga i huvudtaget och om ett spel - låt oss säga att jag inte var särklillt intresserad av den iden. Vet inte riktigt varför jag började med bloggningen. Men det är faktiskt väldigt kul att göra det. Dela med sig av idéer, skriva dampinlägg och bara vara en del av "samhället" bakom sso.
Så jag smyger lite diskret här i från... Medans ni fortfarande skrattar åt mig och min stora mun ;)
 
Lovar att bloggningen garanterat var mitt fel ;)

Discogrotta

Något jag önskar skulle komma till sso är en klubb som ligger under marken. Med lite av ett underground tema. Skulle vilja att man fick gå igenom en tunnel så att det inte fanns en enda chans att se dagsljuset där nere. Ungefär som den här tunneln i Demascusgruvan, fast man gör den mycket längre och rökigare. Det ska kännas som man är påväg till en helt annan verklighet.
När man har paserat den långa tunneln så kommer man ut i en större och öppnare del. Där skulle jag vilja ha bås längs väggarna. Biljardbord och ett dansgolv. Gärna andra minispel som man kan spela med varandra.
Dansgolvet skulle gärna få vara fyllt med rök så man inte riktigt ser sina egna fötter. Jag vill inte heller ha lika mycket blinkande och byte av färger nere i grottklubben. Utan där kan man köra på massor med mörka färger och några strålkastare som sätter färg på stället.
Skulle gärna visat bättre med bilderna men har enbart paint på min dator. Kan säga att det programet och jag går inte ihop. ;)
 
 
 

Vilken skillnad!?Det första jag la märke till när jag loggade in på macen första gången var färgerna, ljuset. Visserligen är det äckligt ljust på vissa ställen, men tycker att mycket är hästlängder så mycket finare också! Som hästarna, dom ser mer 3Dformade ut än vad dom gör på nells dator .. Mycket finare :D