Hjulen på bussen snurrar runt runt runt....

Jag är ute och "reser" igen nu. Mellanlandade hos Tuva för att sova där en natt, för att sedan åka 7 timmar med buss till Norge. Hoppas på en tom buss utan massa skrikande småbarn och att mitt favoritsäte är ledigt. Att ha internet och el hade ju inte heller vart fel. 

Sso och bluggen kommer därför bli lite lidande från min sida, men ska förska uppdatera så Tuva inte behöver göra allt själv. 

Men tills dess passar jag på att säga: Hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt, runt, runt, runt, runt, runt, runt.
Hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt, runt, runt, runt, runt, runt, runt.
Genom hela staden.

Fönsterna på bussen dom går upp och ner, upp och ner, upp och ner
Fönsterna på bussen dom går upp och ner, upp och ner, upp och ner
Genom hela staden.

Dörrarna på bussen dom går ut och in, ut och in, ut och in
Dörrarna på bussen dom går ut och in, ut och in, ut och in
Genom hela staden.

Torkarna på bussen säger svisch, svisch, svisch, svisch, svisch, svisch, svisch, svisch, svisch
Torkarna på bussen säger svisch, svisch, svisch, svisch, svisch, svisch, svisch, svisch, svisch Genom hela staden.

 
 

Aldrig frivilligt igen!


Aldrig i hela mitt liv att jag frivilligt börjar fiska igen! Aldrig någonsin. Men lovar att sso förr eller senare kommer tvinga mig börja fiska igen.. Då bör det dock fasiken gå lika fort som det gör i SB -.-

omg, Omg, OMG!


Dags för event med Dunderfjunen så dök Plina upp på sin startis och hör och häpna! DEN RÖR PÅ SIG! Jag typ avlider av lycka, äntligen är dom inte stela längre, äntligen, äntligen! Tack sso! 

SSO, gör om gör rätt!


Okej helt ärligt, jag tyckte den där hästen var skitsnygg på bilden. Sen loggar man in på sso och stressar för att se de nya hästarna. Kommer dit och jag hör ekot i mitt huvud. Jag blev så besviken på er den här gången teamet, det går inte ens att beskriva!
 
Det ser bokstavligen talat ut som att dom gjort kantiga fläckar och sen suddat ut dom i hopp om att vi inte ska se slarvet dom åstakommit! Det ser ut som en häst dom gjort på 10 minuter slängt in och tänkt "Nej men dom märker inte att vi inte la ner någon tid på fläckarna, sudda ut det lite bara så det inte är för kantigt." Jag är så besviken, för hästen på bilden, den är skitsnygg. Hästen inne på sso, inte snygg för fem öre!
 
Utöver det så älskar jag de två andra hästarna, riktigt snygga. Dom är genomtänkta och det ser ut som att dom lagt ner både tid och energi på dom! Snarare dom har lagt ner för mycket tid på dom andra två så den här över hade dom inte lika mycket tid för .. Morr, stör mig jätte mycket!

Men utöver den hästen, jätte nöjd över uppdateringen! Bästa på länge!

Onsdagsuppdatering!

Hejsan!
Tre nya vackra hästar har kommit till Skördebygden. Du hittar dessa ståtliga springare på Ferdinand och Eddies hästmarknad, en ny kringresande marknad som just nu befinner sig på arenan vid Jorvikstallet.

Nya hästar:
- Tre underbara hästar har kommit till hästmarknaden i Jarlaheim, två ståtliga Frisiska sporthästar och en vacker Andalusier!

Vackra hästar!

Hästmarknad:
- Ferdinand och Eddie driver en hästmarknad som de reser runt med på Jorvik. Just nu så har de anlänt till Jorvikstallet i Jarlaheim och slagit upp marknaden på arenan. Passa på att rida dit och kolla in den innan de reser vidare! 

Nya uppdrag:
- Det kan vara slitigt att jobba på en hästmarknad, saker och ting går sönder när man är ute på vägarna och det är mycket som ska pysslas med. Rid till Hästmarknaden och se om du kan hjälpa Ferdinand och Eddie att landa i Skördebygden.

Ny butik:
- En ny butik med både kläder och utrustning har kommit till Ferdinands hästmarknad i Jorvikstallet.

Ferdinands hästmarknad.

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
______________________________________________________________________________________

Det här ska bli spännande, vet inte om jag ska skratta eller gråta över den svartvita modellen, men de andra två såg helt amazing ut! Men ja, spännande!

Hannibal och Alexander...

...Vi behöver ta ett snack! Det är inte acceptablet att gömma sig gång efter gång, efter gång, efter gång i hästhagen. Jag förväntar mig att ni hittar något roligare ställe än så långt bort som möjligt för att få mig irriterad. Räcker det inte med att jag måste jaga runt er i små cirklar för att få en chans att tala med er? Hm, nä. Tydligen inte. Men seriöst killar. Hitta ett annat gömställe annars slutar jag leka med er ;)

Har nog fått en bugg eller något. För de två små barnen gömmer sig aldrig på andra ställen än bakom uthuset och i hästhagen. Börjar bli något trött på att springa ända ner dit för att hämta en av dem. :P

Temavecka med dunderfjunen

Det är första gången vi provar det här med temavecka för våra dunderjun. Vi valde att bygga upp eventet utifrån begreppet "turist".

Alla medlemmar skulle tills idag satt ihop en outfit som på något vis passade in på temat. De fick visa upp den på våran fina catwalk. Några gånger om, för jag glömde bort att jag skulle ta kort (a)
 

 

Poängen hålls hemliga till slutet av veckan då våra medlemmar får det slutgiliga resultatet med vinnaren av vår allra första temavecka!

Här är outfiten Tuva och jag är fast med tills veckoslutet. Lägg märke till min oså snygga dalahäst. Måste skylta med vart jag kommer ifrån :P 
Visst ser vi helt fabuluse ut? ;)
 

Nästan ett år senare

Har jag levlat upp en till häst, förutom startis, till level 15! Är väldigt stolt över mig själv och otroligt imponerad ;) Att jag är latheternas drottning är inget jag brukar gömma undan. Därför känns det extra skönt att äntligen ha orkat levla upp hästen.

I mina nyårslöften lovade jag att levla mina hästar och inte låta dem vara kvar på den eviga lvl 12. Chek på den! :D Fast det betyder att jag måste börja levla rebellen eller svarta damen... Tror Rebellen får komma först bara för att irritera Tuva ;)

Doc är jag sugen på en till arbab. Så om det kommer några fina färger på onsdag köper jag nog hem en sån, håller tummarna!

 
Välkommen till level 15 klubben Gåsen! :D
 
 

Någonting gjorde dom rätt!

Helt klart äntligen så börjar tidena sparas, som jag längtat! Jag är inte mycket för att pressa tider, men jag tycker det är roligt att slå mina egna personliga bästa. Sen bryr jag mig inte om jag skulle hamna på "topplistan" eller inte, jag vill bara utvecklas själv! :D

Som jag har kämpat

 

Sagostund med Dunderfjun!

Det var inte många som dök upp, men jisses så roligt vi hade det. Ett gott skratt förlänger livet, undrar hur långt mitt liv blev ikväll. Skrattade så jag grät! Dålig humor? Japp! Men riktigt roligt var det!

Vad händer om jag låter den stå kvar där?

Fick uppdragen med att fixa en transport till familjen Glodspurs gård idag. La märke till att transporten låg lite fint ivägen för jorvikstallet tävling. Självklart var jag tvungen att testa loppen med den kvar på bron. 
Allt såg ut att gå bra, men dessvärre gick det inte att springa igenom transporten. Skulle behövt lite superkrafter för att ta mig igenom väggen på den. ;)
Tyvärr gick det inte heller att rida runt den, så måste med stor besvikelse meddela att transporten nu funnit sitt nya hem på Glodspurs gården. ;)
 
 

Säg mig, visst är dom här nya?

Visst var dom inte där igår eller har jag totalt missat dom? :O

Outfit

Det enda positiva jag ser med den här uppdateringen måste vara filten och tränset man kan köpa! Det fick hamna på Arissa på en gång, så de så!

Jag finner inte ord.

När jag loggade in efter att ha kollat klart på The Blacklist så var klubben uppe i varv över dessa färjor. Fick en strimma av hopp och tänkte att det kanske är värt att fixa så att man kan prova själv. Sprang runt för att fixa det ..
 
Väntade snällt in en färja, det började bra, sen kom den där kartan upp och jag satt och hörde ekot i huvudet. Väl i land var min tanke "Vad är det här för skit och hur kan man vara uppspelt över det?" Sen tog jag mitt pick pack därifrån och började springa igen. Nej fy i hela fanders då kunde dom gett oss sammankopplade transporter istället. Super besviken verkligen. Hade man fått se turen, ja då hade jag åkt runt hela dagarna, men det där? Nej tack, då tar jag hellre taxi, ska jag åka färja vill jag kunna njuta av turen inte sitta och svära över hur onödigt det var.

Onsdagsuppdatering!

Skepp ohoj på er!
I denna veckas uppdatering har färjor kommit till Jorvik!

Färjor:
- Du kan nu åka färja mellan Fort Pinta, Västkobbens fiskeby och Jarlaheim! Detta är ett smidigt sätt att ta sig mellan de olika städerna och det är helt gratis att åka färja! För att kunna resa med färjorna rider du till varje färjeläge och aktiverar dem genom att klicka på det gula utropstecknet.

För att se när nästa färja kommer klickar du på anslagstavlan till vänster om grinden vid varje färjeläge. Du kan också kolla på din karta och se var färjorna är!

Skepp ohoj!

Nya butiker:
- Nya butiker med härligt sjömansinspirerade kläder och utrustning har öppnat vid varje färjeläge. Rid dit och kolla in de nya fin-fina kläderna och utrustningen!

Buggfixar:
- Förra veckan fick du hjälpa Karl Franz af Silvergaffel att bygga en restaurang men uppdragen gav ingen XP. Detta är nu åtgärdat och om du redan gjort klart uppdragen kommer du få XP:n automatiskt idag!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
______________________________________________________________________________________
 
Okej, bu eller bä? Samtidigt som jag är riktigt besviken så är jag jätte nyfiken. Vill verkligen ha något som jag uppskattar nu. Visst det är jätte roligt med kläder, men hur mycket av de nya plaggen har jag köpt? Uppdragen med silvergaffeln var roliga, men hur "viktiga" var dom? Nej jag vill veta mer, hitta Starshine eller nån annan. Det börjar liksom bli tråkigt när vi inte kommer vidare. 

MEN samtidigt är jag verkligen jätte nyfiken på dessa färjor. Antagligen blir jag besviken, men man kan ju inte göra annat än att hoppas på att det blir som man vill, kläderna kan ju vara lite mysiga! Det återstår att se när sso öppnar portarna igen ;)

Vad hände med genusdebatten?

I uppdragen med Silvergaffeln får vi träffa Cortney för första gången, och hon ser ju ut som hon gör... Min första reaktion när jag såg henne var att skratta lite och inspektera den kvinliga kopian av hennes bröder. Men innan jag började prata med henne tänkte jag också att det var kul att sso hängde med lite i genustänket som kommer in mer och mer i vårt samhälle. Mhm, jo eller hur! 

Min smått nöjda känsla över hur bra sso anpassat sig dog fort när hon öppnade munnen. Ord som "fina damer" och "vett och etikett" fick mig att bli riktigt irriterad. Vilket århundrade lever vi på egetligen? Det här är inte längre 1950-talet då gentlemannen stod i fokus eller 1800-talet då vi "kvinnor" skulle ta en middagslur och mannen kriga. Detta är 2000-talet och vi har en pågående genusdebatt i samhället! Varför håller vi då så hårt i våra normer och värderingar? 

Vett och ettikett säger hon och menar på normerna inom relationer. Borde hon inte istället fundera på hur hon bemöter människor och uppskatta det hon får? Istället för att klanka ner på allt annat. Visserligen säger hon att hon uppskattar gesten, men hallå? Uppskatta den och håll käft tack!

Sso är ett spel, främst för de i åldrar lite mindre än mig själv och därför tycker jag att det är viktigt att lyfta fram småsaker som göms undan i spel och reklam. Det här är en av de sakerna.
Sso var ju påväg åt rätt håll när de öppnade skördebyggden, med olika hudfärg och kroppsform på människorna. Cortney var ju påväg att bli en till person att passa in i det nya med samhällsliknade sso tills hon öppnade munnen. Där gick något snett.

Observera nu att det här är mina åsikter. Jag säger inte att ni behöver hålla med mig i det jag säger alls. Kanske ni vill bevara våra samhällsklasser och tycker att gentlemannen borde finnas kvar. Det är helt okej för mig att ni har de åsikterna, men någonstans måste man få en motsvarighet, en balans. Så vi kan uppnä jämnstäldigthet. Den balansen uppnår vi inte på detta sättet, skärpning sso!

Käkpaus!

Det här med prioriteringar

Brukar vara något som jag är bra på. Men det kan hända att jag blir väldigt exhalterad över vissa saker och kan verkligen inte släppa dem. Tro mig jag har försökt. Men det leder oftast till att min hjärna är 95% inställd på det jag inte ska hålla på med och 5% inställ på det jag ska göra. Sådärför sitter jag just nu på lektion i sociologi och pluggar... Erhm, planerar evnet ;)

Doc anser jag att det faktiskt att vårat sso samhälle, bloggarna-klubbarna-twitter-face-youtube- och allt annat, är ett väldigt imponerade sociologiskt fenomen. Vi har lix byggt upp ett minisamhälle som kretsar runt ett spel och väldigt många är enagerade. Desvärre är detta inget jag skulle våga ha en redovising om i skolan, too bad. Annars hade man fått in många debattartiklar och föredrag om vad vi borde förändra på sso. ;)

Men det roliga med event som jag och Tuva håller på att planera nu är att det kräver insamling av information och planering. Både på sso och utanför. Och det är lite där nörden i mig kikar fram. Jag älskar typ att planera och bestämma. Men det jobbiga med det är att jag planerar inför nästa månad och det tar sådan lång tid innan jag får se resultaten av allt. Jag vill veta nu, ha event nu, även om det inte ens är färdigplanerat :p

Hm, ska fortsätta min jakt på information och kanske försöka plugga... :P
 


 

No no no no!

Ja, jag ligger 100 år efter på vaje grej som kräver lite hårt arbete. Är en ganska lat person när det kommer till saker jag inte har en stor lust att utföra. Därför stötte jag inte på det här fiskeuppdraget förens idag.

Men hallå? Vad fan är det här för något?! Det går ju på tid helt plötsligt! Jag som redan suger på att fiska, och nu har jag dessutom tidspress på mig! Usch, det här känns typ som när man fick choklad för första gången på candy crush :s 

Tur att den enbart var det uppdraget och inte att resten också skulle gått på tid. Då hade jag knäckt mitt fiskespö, tagit en av de kommande färjorna, för att sedan knyta fast en stor sten i spöt och dumpat det på havets botten. Eller typ sälja det i närmsta shopp om jag inte har tid för allt det andra ;)

Skadad.

Jag har idag varit med om en "olycka". Blev sparkad, på min hand ironiskt nog. Jag kommer vara off några dagar, nya designen kommer när den kommer, jag kommer kolla på film då det gör ont att göra något med handen i över huvud taget. Bara kommentera ETT inlägg på Alicias blogg tog mig nästan 10 minuter, det går långsamt det här och det gör så ont. Varenda gång jag trycker ner en tangent så blixtrar en smärta i handen. Jag kommer pga detta som sagt inte spela, blogga, eller fortsätta på bloggdesignen på ett tag, förhoppningsvis så vaknar jag och mår prima imorrn, men just nu blir det värre för minuten och halva min hand har svullnat upp.. Nu ska jag ta mig dunkande hand och krypa ner under täcker och kolla på någonting.. ryttareliten kanske, ajja - ni hör nått av mig så fort jag inte får ont av att skriva! puss och kram!

Sådär ja!

 
Köpte in det sista plagget till klubboutfiten idag då jag vart gillad med fiske saken. Äntligen säger jag bara. Jag är äntligen klar med fisket tills det att jag bestämmer mig för att testa min lycka på de jäkla bryggorna igen. Doc blöder min allt för dåliga ekonomi på sso - dubbla schelgen jag behöver dig!

 

Ä.N.T.L.I.G.E.N !


Att bygga rykte är inte riktigt min grej, jag gillar det inte alls då jag är uttråkad på uppdragen efter max 2 veckor, brukar mer vara efter 2 dagar.. Så ja, äntligen populär, nu bara slita sig mot den där beundrad .. Jag avlider på plats 3000 poäng, förstår ni hur mycket det är för mig som bara inte har tid, orkar eller egentligen vill. Det är nog därför jag fortfarande står still på fisket, uttråkad :c

I'm the Bätch of the world!

Om man frågar Dunderfjunen det alltså, jag tycker mig vara en ganska trevlig liten prick.. Tills .. någon .. går på mina nerver det vill säga hehe ;)

För er som inte riktigt kan märka av när sarkasm används, snälla läs på pappret här nere

Det här med redigering av bilder...

Är inte riktigt min grej... Medans alla visar upp sina photoshop kunskaper så visar jag upp mina paintskills ;)


Bilden är ett resultat från en skämttävling mellan mig och Tuva. Hon fixade seriöst till vår framtida desing och jag bestämde mig för att prova. Svansen är jag oerhört stolt över och snälla se min stora Sarkasm skylt där ;)
(minibild igen tydligen :s)
 

OMG OMG OMG

"Levla dina nya hästar:
- Med många hästar i stallet blir det många timmar i ridspåren, men nu har XP:n för varje tävling ökat och det går nu tre gånger så snabbt att levla upp dina nya hästar!"

JAAAAA! Det lönar sig verkligen med att vara lat. Först ändrade de fisket och nu tävlingarna, woho! :D Vad ska man hoppas på sen, de rosa skenen? ;)

 

Känner lite mer för en fika nu!

Red genom Jarlheim för att ta mig mot vingården den vägen, tvärnitade för nått var inte riktigt rätt. Det var något som inte stämde och helt plötsligt så lockades jag av att ta en fika. Se där så fint och inbjudande det blev!

Ganska säker på att dom lekt med alla caféer efter att ha sprungit en bit, men jag äälskar det! Något bra gjorde dom i alla fall! Vill verkligen dra en fika snart :D


Onsdagsuppdatering!

Hejsan!
I veckans uppdatering får du hjälpa Baronessans avlägsna släkting Karl Franz af Silvergaffel att förverkliga sin dröm!

Nya uppdrag:
- Vingården har länge saknat en ordentlig restaurang som lever upp till Jorvikbornas höga förväntningar. Men nu behöver de inte vänta längre! Baronessans släkting Karl Franz af Silvergaffel har stora planer och tänker öppna en storslagen restaurang på toppen av Vingårdens gods. Rid och prata med Baronessan och se om du kan hjälpa till med något!

Nya kläder:
- Nya svängiga kläder finns nu i butikerna på torget i Jarlaheim. Dessa kläder tillhör det nya swag-setet, rid dit och kolla in dem!

Coola kläder för coola ryttare!

Nytt smink:
- Sväng förbi skönhetssalongen Heavy Metal Scissors i Jarlaheim och kolla in det nya fin-fina sminket som har kommit till salongen! På grund av en bugg kunde en del spelare köpa det redan förra veckan men nu finns det tillgängligt för alla.

Levla dina nya hästar:
- Med många hästar i stallet blir det många timmar i ridspåren, men nu har XP:n för varje tävling ökat och det går nu tre gånger så snabbt att levla upp dina nya hästar!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
______________________________________________________________________________________

Kläderna var inget för mig, tyvärr - sminket redan köpt. Nu återstår det att se om det faktiskt går snabbt att levla eller om det är bullshit och de där uppdragen är jag nyfiken på. Men jag är lite besviken, vill leka med Starshine och cirkusen .. Nu, gärna nyss men helst redan förra veckan..

Vad är det för krav ni ställer?

När man väl kan läsa något i chattarna så handlar det oftast om klubbar, folk som har och folk som söker. En sak som jag tänkt på är kraven "de som söker" ställer på klubbarna, vissa är helt meningslösa, men de dyker upp allt oftare. 

1. Känd klubb - ja, jag vet inte vad jag ska säga då jag själv aldrig haft behovet av att vara med i en känd klubb, prata med "kändisar", ha en stor klubb eller blogg. Jag bryr mig inte så mycket, jag skriver för det är roligt, jag umgås med folk för att jag tycker om dom och framför allt jag har en klubb för att jag tycker det är roligt. Så jag förstår inte varför man så badly vill vara med i en känd klubb. Hitta ett ställe där du trivs liksom, där du alltid hör hemma. 

2. Dagliga aktiviteter - Jag vet inte hur ni har det, men jag pluggar tredje året på gymnasiet, har en häst att ta hand om efter skolan ca 5-7 dagar i veckan, på det hela ska jag plugga mer än vad jag gör och så på det ska jag ta körkort. Jag drar ner pluggtiden för att spela sso och för att blogga. Sen ska jag ju ha ett liv också. Jag kan inte erbjuda dagliga aktiviteter, jag är inte superwoman, jag har inte 10 armar och framför allt jag kan inte vara på två ställen samtidigt. Är klubben större så okej då är det flera som håller event, i PeHå är vi två som har event varje vecka. Sen får självklart medlemmarna hålla i egna c: Men framförallt varför har du ett krav på dagliga event när du dyker upp på ca tre av dem!? Dubbelmoral!

3. Inte ett begagnat namn - ehh whaat!? Du vet att alla namn som finns har säkert redan varit någons klubb? Sen okej, om vi säger att DBC eller RB skulle av någon mystisk anledning lägga ner så skulle jag personligen inte vilja gå med i en klubb som har samma namn. Men jag menar, visste ni att jag har ägt flertal klubbar? T ex Bunny Bombs och Silver Feathers? Jag vet att Silver Feathers är återuppskapat, Bunny Bombs vet jag dock inte. Men SF är ju då "begagnat" för jag har ju redan haft det? Och ska vi gå så långt så har någon säkert haft Prime Hawks före mig. Lite meningslöst krav egentligen. Alla storklubbar är ju där dom är, vill du sen inte gå med i en klubb som nån storbloggare haft? Nej men gå inte med i den då.

4. Klubb-blogg - hmrf..? Räcker det inte med en "hemsida" från t ex weebly? Eller varför ska det ens finnas en sådan, hemsida eller blogg? Facebook i all ära - eller varför inte den hederliga infon som finns när man klickar upp klubben? Men ja, jag håller med någon bloggare som skrivit om det tidigare, tror det var Alicia .. Vi skulle behöva fler flikar, så man kan skriva dit event osv - skulle vara såååå skönt att slippa ha allt på en hemsida så man liksom kan ha allt packat och klart på sso.. Och facebook såklart! ;)


Men absolut roligast är ju att de som har dessa krav inte ens följer sina egna krav .. Helt plötsligt går dom med i en okänd klubb, som varken har nytt namn, blogg eller event varje dag. Så varför ens ställa dessa kraven? Hitta ett ställe där du trivs, kuligt folk och roliga stunder med den klubben. 
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något - vi gör alltid så gott vi kan!

Globala fick ett plåster

Någon person i mitt liv sa en gång något till mig som jag bär med mig än idag. Det var en simpel liknelse för att jag då i mina unga år skulle förstå vad den menade, men det har ettsat fast sig på min näthinna. Det personen sa var "Om du sätter ett plåster på ett sår så gör det fortfarande ont, det syns inte, men det gör ont."

Det är så jag upplever att de har gjort med globala chatten. Vi ser det inte, men problemen är fortfarande kvar. Det är fortfarande spammande, bråk, små tjafs och en rådande otrevlig stämning. Problemet har blivit upphackade i mindre bitar och för en viss del förflyttade till sägchatten. Men kvar är de ändå, och i en tydligare ton dessutom.

Jag upplever aldrig några riktiga samtal mellan oss spelare i chatten, om man inte räknar med bråken, utan vi alla börjar hålla oss mer och mer till oss själva. Visst kan det vara bra, men jag saknar känslan av att kunna rida vart som helst men ändå kunna ha sällskap av det som skrivs i GB. För jag tror att även om många inte skriver där själva så kanske de övervakar vad som skrivs.

Måste bara få poängtera att om man slår upp order "global" i en ordbok (geez vilken pluggis jag är xD) så får man följande förklaring. "Omfattande hela jordklotet, världsomfattande." Om man då tillämpar det i sso's värld så betyder det egentligen att det ska vara hela sso's "befolkning" som har åtkomst till det globala.

Att begränsa åtkomligheten till globala är inte rätt lösning på vårat fortfarande ständiga problem. Vi har provat det nu och det funkade inte. En anna idée behöver prövas, och gärna snart. Så länge vi människor komunicerar med varandra kommer det uppstå konflikter, och för att lösa de konflikterna behövs det ibland en medlare. Någon person som fungerar som en mittpart, bro, länk, mellan de två parterna. Genom att införa en typ av "medlare" i sso skulle vi kunna bromsa ner bråken och få en bättre stämning. Även kunna stoppa tjafset innan det övergår till bråk.

För att ge globala ett plåser och sen låtsas om som att problemet inte är kvar som ett blödande sår räcker inte. Vi behöver ändring och vi behöver det nu!

PS. Jag har skrivit allt för många skoluppgifter, ursäkta denna krångliga text. Om du inte orkar ta dig igenom all text så sammanfattas allt i den sista meningen. ;) Och att jag vill kunna stå där på bilden men ändå få vara delaktig i globala chatten.
 

 
 

Det skulle varit en ny design nu men ..

Problem dyker upp hela tiden, som att inlägget inte ville spara sig. Det visade sig att jag måste koda om hela designen. Så just nu sitter jag med allt klart, utom hela grunden - bra jobbat! Men håll utkik jag jobbar så fort jag kan och så fort jag är klar lägger jag upp den nya designen här :D

Tror att hon växte fast!

Nej men se där, den .. är antingen halvbenad eller så har den sjunkt ner eller så har den växt fast. Jag gissar på växt fast, eftersom jag kan stå på marken hehe! ;)

Shopparna borde ha namn

 
En ganska vanlig fråga jag hör på sso är "vart har du köpt den där tröjan?". Får jag den frågan är mitt svar, "Öhm, kommer inte ihåg. Det var så länge sedan." 

Ibland kan man ju via namnet på plagget lista ut ungefär vartifrån utrustingen eller plagget är köpt. Men inte alltid, och det är svårt att komma ihåg när man har hela garderoben full av kläder. Därför skulle jag vilja att varje shopp, eller alla shoppar i en stad, får ett namn som står i beskrivningen. Typ om man har köpt ett par byxor i VD så står det, "Plats Valedale."


Försökt förklara vad jag menar med mina awsome photoshop kunskaper. Fick fråga Tuva hur man beskärde en bild xD Har doc kunnat det pogrammet förut, men allt jag lärt mig är bortblåst. Får leka lite och se om det kommer tillbaka. 

Det skulle varit en ny design nu men ..

Inget går som man vill att det ska gå helt enkelt, jag måste byta grund helt just nu - därför dröjer det. Så jag försöker lägga all bloggtid på att ändra och koda fram en ny blogg .. Hoppas på att bli klar snart! Håll utkik :D

Så olika det kan bli!

Nedan har ni två bilder, en från min dator och en från Nells stationära(hon har även en bärbar som ser ut på samma sätt som min) men förstår ni hur olika det kan vara från dator till dator?

Ögon och smink är ju suddigare på min, samt så är det mycket pixligare - sso är ganska pixligt på min dator - men på hennes. Dock är färgerna ibland mysko på hennes dator. Men att det kan bli sån skillnad! 

Hennes skärm ska förövrigt vara sämre än min.. Tror Lenovo ljuger lite när dom säljer sina datorer ;)Taxinörden likey likey!

Jag skulle nog aldrig överleva utan att kunna åka taxi, jag har inte alltid tiden till att springa överallt. Min dröm är still att dom ska sammanlänka alla transporter runt hela jorvik, det är ganska långt från t ex jorvikstallet till valedale. Men vad jag vill märker vi ju ofta att det inte händer haha! ;) Jorvik har blivit så stort så det skulle verkligen behövas nu!

Anyhow! Jag kollade vad det blivande uppdraget hos Goldspurs är, kolla här ni! Kan de vara så att vi får fler transporter i SB? :D

Tavlorna i biblioteket

Det var väldigt länge sedan jag var in i vingårdens biblioteket så gick in där. Jag la märke till tavlorna och började fundera. Finns någon av de plaserna i sso eller är det kanske något som kommer komma?

Här ser vi en gård ute på en klippa med staket runt omkring. Vet att det här defintivt inte finns på sso, men hur coolt vore det inte om det fanns på något av de stänga områderna? Gillar verkligen miljön på den där bilden.
 

Här är en väldigt suddig bild, typ som en sneak peak. Vet inte riktigt om det finns någon liknande plats nu, men gissar på att det skulle kunna vara något från Dino dalen? Det jag tycker mig se är höga klippor, en fors och grästäckta klippblock, samt ett och annat träd.
 

Den här bilden vet jag inte riktigt vad den ska gestalta. De två stenarna ser ju ut att tillhöra gröndal. Kanske är det gröndal i en framtida dystopi när träden blivit förhäxade och jorvik är påväg under? Haha nejdå, men bilden är lite kuslig. 


Vad tror ni? Sitter jag och spånar på något helt onödig eller kan det kanske vara olika platser på sso? Känns ju dumt om de skapar bilder, främst den första, för att sedan inte få använda dem i någon större utsträckning? Hoppas i alla fall att det blir något mer av dem än tavlor i biblioteket.

Jag är också nyfiken, mest på tavlan i mitten. Jag vill veta mer vart den där luftbalongstypen tog vägen, varför han åkte dit och speciellt kommer vi se honom igen? /T

Effektivitet

Har sett flera personer stoppa in deras dyrbara hästar i boxarna i hemstallet. Så här ser det ut hos mig ;)

Det ska gå snabbt att byta häst eller att mata dem om stallhjälpen gått ut. Doc är startisen något mobbad och dammar bort i boxen. 

 

Hinderbana ala Nellson

Idag var det dags för att event med dunderfjunen, efter den korta pausen på lovet. Bestämde mig därför att plåga dem, så de kommer ihåg varför de har saknat oss ;)

Dagen till ära bjöd på en hinderbana vid Baronessans galoppbana. Vi började med baklängeslopp. Lovisa stod som klar vinnare när vi andra kämpade oss tappert i mål. Jag och Tuva hade en väldans kamp på upploppet och hävdar fortfarande att jag vann över henne! ;)

Kan meddela er våra kära läsare att jag slog henne med 2 rumplängder! ;) /T
 
Sedan var det dags för slalom på betongplattan. Alex hade flyt och vann över oss andra stackare. ;)

(Ursäkta att gränssnittet är med, ibland så glömmer jag ta bort det)

Efter det var det dags för balansövningar.Och det gick ju... Bra... Eh, hehe. Blev så exhalterad så jag ramlade ner hela tiden och Alex med sitt flyt hann vinna två gånger innan jag ens tagit mig förbi första raksträckan. Där började svordomarna komma fram ;)


Nåja, kul var det I alla fall ;)

 
 

Slumpen

När man tar bild till bloggen och hittar två st som gör exakt samma sak - likadana kläder och allt ;) Lite kuligt var det att det var så uppenbart att vi fotade till header också xD

Fotokunskaper

Skulle förklara för Tuva hur en bild i mitt huvud såg ut. Så jag använde mig av mina extrema fotokunskaper och... Finner inga ord, den är perfekt ;)

 
 
 

Nya schemat för Dunderfjunarna!

Äntligen! Som jag kämpat med detta, inte orkat alls! Men nu är den uppe och som ni ser i stort sätt event varenda dag, och så planerar vi temaveckan! Det ska bli skita kul :D 

Så nu satsar jag på att lägga upp förklaring på alla event på eventsidan samt en ny design till bloggen, sen tar jag helg! (Fast har helg redan nu från skolan hehe!) 

Dag 4 - Prettiest shirt

Efter en paus fortsätter jag! Denna var riktigt svår, jag menar hade det varit mest använda så hade jag klarat det galant, men finaste tröjan .. Hmf.. Måste till min garderob och kolla upp detta!


Efter en liten check så kan jag meddela att jag tycker den här och roströjan är super duper söt! Så ja, denna, trots att jag inte använder den just nu så är den nog det sötaste/vackraste/finaste jag har i garderoben ;)

Back on track!

Jajamen! Nu är jag tillbaka i vardagen igen. Jobbar ikapp mig på rykten och sådant så jag kan få tävlingen snart. Körde den några gånger i grupptävlning idag och kan bara säga att träden flyttar på sig hela tiden! Sitter där och tänker, "åh, en genväg!" försöker mig på denna genväg och BAM! Plötsligt växer det upp ett träd ;) Men jag tog mig i mål och det är jag nöjd med än så länge.


Jag och Tuva la märke till ett klubbnamn som bara bestod av ETT ord idag?! Total bugg eller något nytt i uppdateringen? Detta måste undersökas närmare!

 

Jag gråter blod.

Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag älskar skorna, färgerna ja allt - men hur i hela fanders tänker dom? Strumpor, som går upp höver höga converse!? Jag vet inte vad jag ska ta mig till, SNÄLLA sso, jag ber er, ge mig i alla fall ett par användbara converse! 

Slutsats för de som inte orkar läsa: -strumporna och jag hade ägt dom alla fyra. Nu hamnar dom verkligen inte i min garderob, skulle inte ens ta dom så om de vore gratis.
 
Jag hatar btw höga strumpor, jag ryser av obehag när folk går i shorts och har strumporna så mycket uppdraget som dom kan - jag haatar det! När folk gör så med sandaler då dör jag på plats, då existerar jag inte längre. Och jag kan inte svara på varför, det bara går emot hela min natur. Sånna där "ankel"strumpor(eller som jag säger, korta strumpor) for the win!

OBS! Detta är bara min åsikt, ni får tycka precis vad ni vill :D

Tänker köpa ett par och rida runt i dem bara för att störa dig ;) / Nell

Onsdagsuppdatering!

Hejsan allihopa!
En riktigt häftig skönhetssalong och en rockig butik har öppnat i Jarlaheim i denna veckas uppdatering!

Ny butik:
- Ett gäng med tuffa kläder har kommit till en nyöppnad butik i Jarlaheim. Rid dit och kolla in de nya coola kläderna!

Nya skönhetssalong:
- En ny skönhetssalong har öppnat i Jarlaheim! Denna rockiga salong heter Heavy Metal Scissors och erbjuder häftiga frisyrer och smink för den som vågar sticka ut från mängden.
Riktigt coola kläder!

Dagliga uppdragen hos familjen Goldspur:
- Kom i håg att fortsätta med de dagliga uppdragen hos familjen Goldspur denna vecka. När du går upp i rykte hos dem så låser du upp nya uppdrag och nya utmaningar!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
______________________________________________________________________________________

Detta kan bli lite intressant, vill kolla in de där frissorna, kanske blir ett byte efter allt? Börjar bli trött på min - och det passar ju bra att byta nu när vi ändå ska byta design snart.. Tror det blir till helgen, scch! 

Annars så är jag inte så exalterad över denna uppdateringen, jag vill veta varför Starshine springer i skogen! Gärna nu, men helst redan igår! Håller tummarna för att dom ger oss något smaskigare nästa vecka, men vem tackar nej till nya kläder!? Jag menar skorna, men sitter strumporna fast på dom då kommer jag börja gråta, på riktigt. Jag menar, converse ♥

2 dagar till..!

Japp, 2 dagar till, sen är jag tillbaka i min normala rutin. Har vart ute på olika "äventyr" väldigt länge nu och hinner inte med sso alls. Inte för att jag klagar för jag har haft det roligt, men det ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen. OCH min säng är underbar! Vill aldrig, aldrig, aldrig lämna den igen.

Ligger förövrigt 2 dagar efter på ryktes grejen så jag har inte fått tävlingen :(
Åtmindstonde hoppas jag att det bara är två dagar... 


Slänger in en bild så det inte blir så tomt ;)
 
 
 

Ska jag, eller ska jag inte?

Velar lite på den där "älska, älska inte" stilen. Jag vill, men jag vill inte. Fast jag vill och jag vill massor, men ska jag? Är det värt det, kommer jag använda honom? Är det bara pga min ponny som jag slutade älska ponnys? Är det så fel utan Bravvan? Är det värt att köpa tillbaka min älskade Braveboy eller blir det bara slöseri med sc?

Finally, vad jag väntat!

Och nej, det är Tuv som skriver ;) Men idag, äntligen fick jag prova nya tävlingen för första gången! Den var skitsvår men superduper mega jätte rolig! Totalälska den och ska .. bara lära mig när det svänger och inte haha ;)

Oaktivt, vi är påväg tillbaka!

Från och med söndag kväll eller måndag så kommer vi tillbaka i normal takt. Vi kan inte riktigt sätta oss ner och varken spela eller blogga - jag har hunnit med dagsutmaningen fram till igår. Men är man här så måste man ju umgås med Nells familj samt shoppa lite - hej och hejdå mitt kära studiebidrag.. Men en batman tröja rikare och tre nagellack .. lite ny färg i håret och smink .. helt nödvändiga grejer! ;) 
 
Här där vi bor så har dom H&M dådå och den affären har liksom en .. "retro" hörna där jag hittar massor med batman grejer! Har numer två tights(likadana då ena börjar gå åt skogen), två olika tröjor och var påväg att köpa ett par till tights som var lite annorlunda samt en till tröja och en tjocktröja .. Men det är trots allt bara pyjamas för mig så ;)
 
För er som inte visste det så älskar jag batman grejer, lever i dom när jag inte ska va anständig! Men åter till saken, vi kommer tillbaka!